Beyonce – Lemonade (recenzja)

Beyonce – Lemonade (recenzja)

22 maja 2016

No, no, to dopiero niespodzianka! Królowa r’n’b ryknęła i to potężnie.

A Moon Shaped Pool – nowa płyta Radiohead (recenzja)

A Moon Shaped Pool – nowa płyta Radiohead (recenzja)

11 maja 2016

A Moon Shaped Pool to, jak zwykle, intrygujący tytuł nowego albumu brytyjskiej grupy Radiohead. Wierni swojej idei wrzucania nowych utworów przed wydaniem płyty do sieci muzycy uraczyli wszystkich fanów nowym brzmieniem utworów Daydreaming i Burn The Witch.

W poszukiwaniu polskiego bitelsa

W poszukiwaniu polskiego bitelsa

10 marca 2016

Najnowsza płyta Brodki ukaże się w całej Europie – doniosły ostatnio branżowe media…

Skolarski, Jurowski i Sinfonia Iuventus w Filharmonii Narodowej

Skolarski, Jurowski i Sinfonia Iuventus w Filharmonii Narodowej

15 lutego 2016

Polska Orkiestra Sinfonia Iuventus reklamowała ten koncert nazwiskiem doświadczonego rosyjskiego dyrygenta Michaiła Jurowskiego.

Ty też odnajdź w sobie Bowiego

Ty też odnajdź w sobie Bowiego

26 stycznia 2016

To nie jest kolejny tekst wspominkowy o Davidzie Bowiem, bo przez dwa tygodnie musieliście przeczytać ich setki.

“Będziemy musieli to przeboleć, czyż nie?”

“Będziemy musieli to przeboleć, czyż nie?”

22 stycznia 2016

Amber Coffman z zespołu Dirty Projectors oskarżyła publicystę o napaść seksualną.

Czekając na PJ Harvey

Czekając na PJ Harvey

19 stycznia 2016

Muzyk nagrywający płytę to muzyk odcięty od świata. Kiedy gra koncerty jest aż nadto wyeksponowany, ale etap zapisu to czas izolacji. Tak? W przypadku nadchodzącej płyty PJ Harvey – nie.

800px-Guns_n´Roses_Poliedro_de_Caracas_27_de_Marzo_2010_r_1

Powrót Guns N’ Roses

11 stycznia 2016

Od kilku lat nową, świecką tradycją w muzyce stały się powroty wielkich gwiazd sprzed lat i reaktywacje zapomnianych zespołów. W tym roku media żyją na razie comebackiem Guns N’ Roses, który oczywiście jest sporą sensacją.

Czego naprawdę słuchaliście w 2015 r.?

Czego naprawdę słuchaliście w 2015 r.?

9 stycznia 2016

Na koniec roku większość dziennikarzy muzycznych stawia sobie za punkt honoru stworzenie jak najlepszego podsumowania.

Louise znów atakuje!

Louise znów atakuje!

4 stycznia 2016

Tym razem muzycznie wykraczam nieco poza moje ukochane variété, ale myślę, że mi to wybaczycie. W końcu przecież granice między gatunkami muzycznymi coraz bardziej się zacierają.